Privatumo politika

ASMENS DUOMENŲ TVARKYMO TAISYKLĖS

  1. Sąvokos

1.1. Duomenų valdytojas ir svetainės mamaland.lt operatorius (toliau – Duomenų valdytojas) yra MB Cinvest, įmonės kodas 305630155, Druskio g. 6-7, LT-04305 Vilnius, Lietuvos Respublika, elektroninio pašto adresas – [email protected].
1.2. Pirkėjas – veiksnus fizinis arba juridinis asmuo, įsigijęs prekių interneto parduotuvėje www.mamaland.lt.
1.3. Asmens duomenų tvarkymo taisyklės (toliau – Taisyklės), reglamentuoja pagrindinius asmens duomenų rinkimo, tvarkymo ir saugojimo principus, kuriais remiasi Duomenų valdytojas tvarkydamas Pirkėjo asmeninius duomenis.

  1. Bendrosios nuostatos

2.1. Pirkėjo asmeninių duomenų tvarkymą nustato Lietuvos Respublikos Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas ir kiti teisės aktai, reglamentuojantys tokių duomenų rinkimą bei šios Taisyklės.
2.2. Pirkėjų duomenys renkami apibrėžtais ir teisėtais tikslais, tvarkomi sąžiningai ir tiksliai.

  1. Asmens duomenų tvarkymas

3.1. Pirkėjas sutinka, kad asmens duomenys, kuriuos jis savo noru pateikia užsakymo metu, būtų tvarkomi remiantis šiomis taisyklėmis.
3.2. Pirkėjas turi teisę susipažinti su savo asmens duomenimis ir teisę reikalauti ištaisyti neteisingus, neišsamius, netikslius savo asmens duomenis ar juos pašalinti parašydamas el. laišką [email protected] arba paskambindamas numeriu +370 608 01647. Tokiu atveju pardavėjas nedelsdamas turi įgyvendinti pirkėjo prašymą (per 1-2 dienas).
3.3. Duomenų valdytojas pripažįsta ir gerbia kiekvieno Pirkėjo, kuris daro užsakymą interneto parduotuvėje www.mamaland.lt, teisę į privatumą. Duomenų valdytojas renka ir naudoja Pirkėjo asmens duomenis (pavadinimą arba vardą ir pavardę, adresą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą ir kitą internetinės parduotuvės užsakymo metu nurodytą informaciją) prekių arba paslaugų užsakymų apdorojimui arba kitų prisiimtų sutartinių įsipareigojimų vykdymui. Klientas darydamas užsakymą gali pareikšti savo sutikimą/nesutikimą dėl jo asmens duomenų naudojimo tiesioginės rinkodaros tikslams. Tai jis padaro pažymėdamas varnele (sutinku, kad mano asmens duomenys būtų naudojami tiesioginės rinkodaros tikslais). Mes siunčiame kas mėnesį naujienlaiškį kliento nurodytu el. paštu ir sudarome galimybes naujienlaiškio atsisakyti (naujienlaiškio pabaigoje yra pasirinkimas: „atsisakyti“ – paspaudęs klientas daugiau nebegaus naujienlaiškio).
3.4. Duomenų valdytojas įsipareigoja neatskleisti Pirkėjo asmens duomenų tretiesiems asmenims, išskyrus Duomenų valdytojo partnerius, teikiančius prekių pristatymo arba kitas, su Pirkėjo užsakymo tinkamu įvykdymu susijusias paslaugas. Visais kitais atvejais Pirkėjo asmens duomenys tretiesiems asmenims gali būti atskleidžiami tik Lietuvos Respublikos teisės aktų numatyta tvarka.
3.5. Asmens duomenys tvarkomi naudojant saugias priemones, apsaugančias šiuos duomenis nuo neteisėto sunaikinimo, atskleidimo arba kitų neteisėtų veiksmų.
3.6. Asmens duomenys, kurie sutiko, kad jų duomenys būtų naudojami tiesioginės rinkodaros tikslais, yra saugojami aktyviojoje duomenų bazėje ir naudojami 3 metus tiesioginės rinkodaros tikslais. Po šio laikotarpio kliento duomenys yra nedelsiant (automatiškai) sunaikinami. Asmens duomenų automatinį sunaikinimą prižiūri atsakingas asmuo.

  1. Taisyklių keitimas

4.1. Duomenų valdytojas turi teisę iš dalies arba visiškai pakeisti Taisykles apie tai pranešdamas mamaland.lt interneto parduotuvėje. Pardavėjas įsipareigoja sudaryti techninę galimybę Pirkėjui iš naujo sutikti su atnaujinta Privatumo politika.
4.2. Taisyklių papildymai arba pakeitimai įsigalioja nuo jų paskelbimo dienos, t. y. nuo tos dienos, kai jie atsiranda interneto parduotuvėje mamaland.lt.
4.3. Jeigu Pirkėjas nesutinka su nauja Taisyklių redakcija, jis turi teisę raštu jos atsisakyti.
4.4. Jei po Taisyklių papildymo arba pakeitimo Pirkėjas ir toliau naudojasi interneto parduotuvės teikiamomis paslaugomis, laikoma, kad Pirkėjas sutinka su naująja Taisyklių redakcija.

  1. Informacijos pateikimas ir perdavimas

5.1. Visi pranešimai, susiję su asmens duomenų tvarkymu, Duomenų valdytojui yra pateikiami elektroniniu paštu [email protected] arba paštu.
5.2. Atsakymą Duomenų valdytojas pateikia ta pačia forma, kuria buvo gautas pranešimas arba pretenziją.

  1. Slapukai (angl. cookies)

6.1. Slapukas – mažas tekstinis dokumentas, turintis unikalų identifikacijos numerį, kuris yra perduodamas iš interneto svetainės į asmens kompiuterį, kad būtų galima atskirti asmens kompiuterį, naršyklės tipą ir matyti asmens veiklą internete. Unikalus numeris identifikuoja asmens naršyklę kiekvieną kartą asmeniui apsilankius interneto svetainėje. Slapukai neleidžia įsiminti asmeninės informacijos (tokios kaip asmens vardas ir adresas). Svetainėse slapukai naudojami, siekiant vesti statistiką, tokią kaip asmenų apsilankymų interneto svetainėje skaičius ir srautas. Tokia informacija nebūna susieta su asmenine informacija. Asmuo gali bet kada išjungti slapukų naudojimą, tačiau be slapukų kai kurios interneto svetainės www.mamaland.lt funkcijos gali neveikti arba veikti netinkamai.
6.2. Slapukų naudojimo tikslai:
6.2.1. Parduotuvės krepšelio formavimui (svetainės pagrindinei veiklai vykdyti) ir svetainės lankytojų statistiniams duomenims skaičiuoti. Naudojantis interneto svetaine, iš kliento gali būti pareikalauta atlikti registraciją tam, kad jis galėtų užsakyti baldus. Tokiu atveju kliento reikalaujama pateikti asmens duomenis (tokius kaip vardas, el. pašto adresas, telefonas ir pan.). Bendrovė turi teisę savo nuožiūra visais teisėtais būdais naudotis visa asmens pateikta informacija ir duomenimis, kuriuos asmuo pateikia atlikdamas registraciją arba kitais būdais. Slapukas, krepšelio formavimui, sukuriamas, kai vartotojas įkelia prekes į krepšelį, o ištrinamas, kai vartotojas uždaro (atsijungia) svetainės langą (baigia sesiją).
6.3. Interneto svetainėje mamaland.lt naudojami slapukai:

Slapuko pavadinimasGaliojimo laikasDuomenų tvarkymo tikslas
sid_customer2 savaitėsŠis slapukas yra būtinas, kad internetinė parduotuvė tinkamai funkcionuotų. Jis naudojamas, kai vartotojas įkelia prekes į krepšelį. Šis slapukas leidžia atlikti užsakymą mamaland.lt tinklapyje.
PHPSESSIDIki interneto svetainės lango uždarymo.Slapukas, būtinas interneto svetainės funkcionalumui realizuoti.
_utma2 metaiSaugo informaciją, kiek kartų lankytojas lankėsi svetainėje, nuo jo pirmo apsilankymo iki paskutinio.
_utmb30 minučiųSaugoma laiko žymė, būtent kada lankytojas įėjo į svetainę.
_utmcIki sesijos pabaigosSaugoma laiko žymė, būtent kada lankytojas išėjo iš svetainės. Praėjus 30 minučių, jeigu lankytojas neišėjo iš svetainės, slapuko galiojimas automatiškai baigiasi.
_utmz6 mėnesiaiSaugoma informacija iš kur lankytojas atėjo į svetainę, kokia paieškos sistema buvo naudojama, kurią nuorodą paspaudė, kokie raktažodžiai naudojami, ir iš kurios pasaulio vietos lankytojas pasiekė svetainę.

6.4. Galite leisti įrašyti slapukus arba jų atsisakyti. Dauguma žiniatinklio naršyklių automatiškai priima slapukus, bet galite pakeisti savo naršyklės nuostatas, jei norite nepriimti slapukų arba gauti įspėjamąjį pranešimą prieš juos įrašant. Paskaitykite savo naršyklės instrukcijas ar tiesiog sužinokite daugiau apie šias funkcijas. Galima sužinoti daugiau informacijos apie slapukus ir kaip juos valdyti šioje svetainėje AboutCookies.org (anglų kalba). Jei pasirenkate nepriimti slapukų, gali būti, kad negalėsite naudotis interaktyviomis šios svetainės savybėmis.
6.5. Duomenų subjekto sutikimo nereikia, jei slapukai yra naudojami internetinės parduotuvės svetainėje pirkėjo pasirinktų prekių krepšeliui formuoti ir pan.
6.6. Jokie asmeniniai kliento duomenys nėra kaupiami slapukų pagalba.
6.7. Būtinų slapukų įrašymo metu jokiems tretiesiems asmenims informacija nėra teikiama.
6.8. Slapukų pašalinimas:
6.8.1. Google Chrome.
6.8.2. Safari.
6.8.3. Mozilla Firefox.
6.8.4. Opera.
6.8.5. Microsoft Edge.
6.8.6. Microsoft Internet Explorer.

  1. Asmens duomenų perdavimas trečiosioms šalims

7.1. Siekiant įvertinti pirkėjo įsigytų prekių kokybę, po užsakymo įvykdymo su klientu gali būti susisiekta el. paštu bei prašoma palikti atsiliepimą ir įvertinti įsigytą prekę. Šiam tikslui pirkėjo el. paštas gali būti perduotas trečiosioms šalims.
7.2 Mes priimame apmokėjimus naudodami Stripe, todėl Jūsų asmeninė informacija, reikalinga mokėjimo įvykdymui ir patvirtinimui, bus perduodama Stripe. Daugiau galite sužinoti čia: Stripe privatumo politika
7.3 Visi pirkimai vykdomi per woocommerce įskiepį, todėl:
Kai perkate mūsų parduotuvėje, turite pateikti informaciją, tokią kaip Jūsų vardas ir pavardė, adresas, pristatymo adresas, el.paštas, telefonas, mokėjimui reikalinga informacija ir pasirinktas paskyros vartotojo vardas bei slaptažodis. Šią informaciją mes naudosime tokiems tikslams:

  • Siųsti Jums informaciją apie Jūsų paskyrą ir užsakymus
  • Atsakyti į jūsų užklausas, įskaitant grąžinimus ir nusiskundimus
  • Priimti mokėjimus ir saugotis nuo apgavysčių
  • Sukurti Jums paskyrą mūsų parduotuvėje
  • Atlikti reikiamus teisinius reikalavimus, pavyzdžiui, paskaičiuoti mokesčius.
  • Pagerinti mūsų parduotuvės pasiūlymus
  • Siųsti Jums reklaminius pranešimus, jei Jūs pasirinkote juos gauti

Jei susikursite paskyrą, mes išsaugosime Jūsų vardą, el. paštą ir telefono numerį, kurie bus naudojami užsakymų apmokėjimo informacijai sukurti.
Mes saugome Jūsų duomenis tol, kol jie mums reikalingi įgyvendinti tiems tikslams, dėl kurių šie duomenys yra renkami ir naudojami, ir tol, kol yra būtina pagal teisinius reikalavimus. Pavyzdžiui, mes saugome užsakymų informaciją XXX metų dėl mokestinių ir apskaitos tikslų. Ši informacija apima Jūsų vardą, pavardę, el.paštą bei registracijos ir pristatymo adresus.
Mes taip pat išsaugome komentarus ir atsiliepimus, jei juos parašote.

7.4 Mūsų komandos nariai gali matyti informaciją, kurią Jūs pateikiate. Pavyzdžiui, tinklalapio administratoriai ir parduotuvės valdytojai gali matyti:

  • Užsakymo informacija – kas ir kada buvo pirkta bei kur turi būti pristatyta, ir
  • Pirkėjo informacija, tokia kaip vardas, el. paštas, registracijos ir pristatymo adresai.

Ši informacija prieinama mūsų komandos nariams, kad jie galėtų vykdyti užsakymus, atlikti grąžinimus ir teikti Jums bet kokią reikiamą pagalbą.

  1. Baigiamosios nuostatos

8.1. Ši Privatumo politika yra atnaujinta 2020m. Spalio 30 d. Apie visus Privatumo politikos pakitimus bus informuota pagal šios Privatumo politikos 4 punktą.